Program – föreläsningar

Samtliga föreläsningar ges i Equmeniakyrkan i Lerum f d Lerums Missionskyrka kl 13.00
andra onsdagen i 
månaderna januari, februari, mars, april, maj, september, oktober, november och december.

Entré: 25:- för LPU-medlem, övriga 50:-.  Ingen föranmälan.

Efter föreläsningen bjuder LPU alla på fika.

____________________________________________________________________________

Onsdag 9 januari kl 13.00

Robert Caesar föreläser om Tarmfloran och metabola sjukdomar
Mag-tarmkanalen är hemvist för ett enormt antal bakterier. Tekniska framsteg har gjort att man under senare år kunnat utöka kunskapen om tarmfloran och dess påverkan på människors hälsa. Bakterierna har inte bara inflytande över tarmens fysiologi utan kan även inverka på andra organ och på processer som involverar hela kroppen. Det har visat sig att ett brett spektrum av sjukdomar är sammankopplade med ämnesomsättningen. Genom ökad förståelse av samspelet mellan tarmflora, värd- och omgivningsfaktorer strävar man efter att utveckla bakteriebaserade terapier som motverkar sjukdomsutveckling.

—————————————

Onsdag 13 februari kl 13.00

Grönland, med kajak och till fots

Lars och Kerstin Eldenius visar bilder och berättar om sina äventyr på Grönland.

———————————–

Onsdag 13 mars kl 13.00

Landshövding Anders Danielsson
Anders Danielsson är landshövding i Västra Götalands län sedan 18 september 2017. Han har lång erfarenhet av statlig förvaltning inom olika myndigheter, bland annat Migrations-verket och Säkerhetspolisen. Han har varit medlem av regeringens Värdegrunds-delegation, som tog fram förslag för en rättssäker och effektiv statsförvaltning i medborgarnas tjänst. Sitter i Språkrådet som har till uppgift att främja klarspråk på myndigheter.

———————————-

Onsdag 10 april kl 13.00

Lennart Palm – Från Gravvalvsallvarligt till Dödskul nr 2
Den här gången kommer Lennart Palm, Gravvalvens beskyddare, tillbaka med fortsättning på sin tidigare mycket uppskattade föreläsning. Han kommer att berätta om andra personligheter och andra gravvalv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>